EU PROJEKT

Naziv projekta

"Prilagodba i lansiranje na tržište inovativne platforme ExRey", šifra projekta KK.03.2.2.04.0227

Kratki opis projekta

Inovativna platforma ExRey usmjerena je na stvaranje okruženja u kojem ekran neće podrazumijevati samo pasivno gledanje sadržaja, nego će omogućiti interaktivnost gledatelja sa sadržajem. Mogućnost interakcije s video sadržajem će omogućiti video produkcijskim kućama da obogate svoj sadržaj i pruže potpuno novo iskustvo gledateljima. Prijavitelj sa svojom inovacijom želi istaknuti mogućnost da bilo koji video sadržaj prikazan na bilo kojem zaslonu postane snažan oglašivački, informativni ili zabavni alat koji će dodatno angažirati gledatelje i zadržati njihovu pažnju. Na taj način doprinosi se modernizaciji i unaprjeđenju sadržaja na klasičnim televizijskim kanalima i stvaraju novi načini za monetizaciju video sadržaja.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Realizacijom ovog projekta također će se ojačati kapaciteti Prijavitelja za razvoj i uvođenje inovacija obuhvaćajući ulaganja u provedbu novih rješenja tj. tehnologije. Ulaganja će rezultirati novom, inovativnom tehnološkom platformom što je omogućilo i prijavu žiga tj. zaštitu intelektualnog vlasništva. Kao rezultat projekta navedena inovacija će doprinijeti povećanju profitabilnosti, gospodarske aktivnosti ali i konkurentnosti Prijavitelja na međunarodnom tržištu. Također, predloženim projektom bit će osigurana nova radna mjesta koja će doprinijeti internim kapacitetima i poslije dodanoj vrijednosti poduzeća. Opći cilj projekta je doprinos razvoju Prijavitelja i uspješan prijenos inovativnih ideja u poslovni poduhvat spreman za globalno tržište. Specifični ciljevi projekta su stvaranje minimalno dva nova radna mjesta u svrhu prilagodbe i komercijalizacije tehnološke platforme, povećanje prihoda od prodaje irast prihoda od izvoza.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK)

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.648.167,64 HRK. Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi 1.601.971,45 HRK. Udio EU u financiranju projekta iznosi 1.360.073,74 HRK.

Razdoblje provedbe projekta

01.09.2019. - 01.03.2021.

Kontakt za više informacija

e-mail: eu@beyondseenscreen.com